Nákup nad 99€ Vám doručíme ZADARMO

Ako si vybrať ten správny vankúš?

Často sa večer v posteli prehadzujete alebo pozeráte do stropu? Počítanie ovečiek nepomáha? Už sa dlho necítite uvoľnene a energicky? Problém môže byť vo vašom vankúši! Výber dokonalého vankúša nie je jednoduchá záležitosť, no ak si dobre vyberiete, môžete po večeroch pokojne spávať. Výber vankúšov je na trhu veľký, a preto sa vo voľbe môžete rýchlo stratiť. Nebojte sa, pomôžeme vám! Prečítajte si náš článok a zistite, ako si správny vankúš vybrať!

 

 zena s vankusom v ruke

 

Aký je dokonalý vankúš?
Výber vankúša je veľmi individuálny a personalizovaný proces. Neexistuje univerzálna veľkosť, tvar, materiál, výplň či tvrdosť, ktoré by boli pohodlné pre každého, preto treba myslieť na svoje vlastné potreby. Výber dokonalého kúsku teda závisí od mnohých vecí. Aký je však dokonalý vankúš? 

  • Dokonale podopiera chrbticu a hlavu
  • Zabezpečuje správne držanie tela počas spánku
  • Je dostatočne flexibilný
  • Je pohodlný a má správnu tvrdosť
  • vhodnú veľkosť a materiál

 

Čo by ste mali zvážiť pri výbere vankúša?
Najprv si premyslite, akú výplň pre váš vankúš hľadáte. Páperie, prírodný materiál alebo syntetické vlákno, prípadne pamäťová pena? Každý typ výplne má svoje výhody a nevýhody, no môžete sa ľahko rozhodnúť na základe vlastných potrieb. Milujete ľahké a nadýchané vankúše, ktoré vás počas spánku takmer obklopia? Vyberte si vankúše s páperovou výplňou! Uprednostnili by ste kompaktnejšie, tvrdšie a tvarovejšie kúsky? Mali by ste si vybrať z tých, ktoré sú plnené umelými vláknami! Chcete naozaj prispôsobivý, flexibilný a kvalitný vankúš? Vyskúšajte verzie s pamäťovou penou.

Keď ste sa už rozhodli ohľadom výplne, prejdite na veľkosť a tvar vankúša. Väčšina ľudí hľadá tradičné väčšie kúsky, ale ak hľadáte menší alebo špeciálne tvarovaný vankúš, ani to nie je prekážkou!

Možno by ste si to nemysleli, ale jedným z najdôležitejších faktorov pri výbere vankúša je poloha pri spánku. Zamyslite sa nad polohou, v ktorej najčastejšie spíte. Aká poloha je vám pohodlná a podľa toho si vyberte vankúš! Je veľmi dôležité, ktorú časť tela si počas spánku podopierate. Inú podporu počas spánku potrebujú tí, ktorí spia na jednej strane, na chrbte alebo na bruchu. Pre tých, ktorí spia častejšie na boku, je lepšie vybrať si medzi tvrdšími a kompaktnejšími vankúšmi. Spáči na bruchu preferujú mäkšie verzie. A pre tých, ktorí spia na chrbte, môže byť ideálnou voľbou plochejší a ohybnejší vankúš.

 

Správny výber
Chcete sa konečne ponoriť do ríše snov? Chcete pokojné a ničím nerušené noci? Vyberte si perfektný vankúš v našom internetovom obchode a užite si všetky pôžitky z dobrého spánku! Na www.ePaplony.sk 
si vďaka jednoduchému a prehľadnému filtru dokážete zúžiť výber a zvoliť si vankúš, ktorý vám bude vyhovovať.

 

Späť do obchodu