Nákup nad 99€ Vám doručíme ZADARMO

Tipy na výber dokonalého paplóna

Túžite po pokojnom a neprerušovanom spánku? Máte pocit, že vám k tomu stále niečo chýba? Ste unavení z bezsenných nocí? Premýšľali ste niekedy nad tým, či sa prikrývate tým správnym paplónom? Výberom vhodného paplóna sa vyhnete stresu a mnohých nepokojných nocí. Prečítajte si naše tipy, ako si paplón správne vybrať.

 

zena leziaca na tmavom paplone

 

Prečo je správny výber paplóna taký dôležitý?
Skutočne relaxačný spánok, po ktorom sa cítite výbušne a energicky, nezávisí len od vašej postele a matraca. Jedným z najdôležitejších podmienok pre dokonalý spánok je práve paplón. Vybrať si ten správny však nie je jednoduché, v ponuke sú rôzne veľkosti a materiály. Ak si však vyberiete len náhodne a nie práve ten najideálnejší kus pre vás, nepokojné noci vás môžu naďalej potrápiť. 

Používanie zlej posteľnej bielizne môže spôsobiť, že vám bude príliš teplo a budete sa celú noc potiť a prípadne aj prechladnete alebo naopak, budete mať celú noc pocit chladu a nekomfortu. Zabudnite na nepohodlné paplóny, ktoré sú príliš hrubé alebo príliš tenké a vyberte si konečne ten, ktorý skutočne vyhovuje vašim potrebám!

Na ePaplony.sk si vďaka jednoduchému a prehľadnému filtru dokážete zúžiť výber a zvoliť si paplón, ktorý vám bude vyhovovať.


Aký by mal byť správny rozmer paplóna?

Sú situácie, keď na veľkosti záleží :) V prípade paplónov to platí násobne! Premyslite si, či potrebujete klasické jedno alebo dvojlôžko. Správne zvolený paplón bude perfektný s dĺžkou o 15-20 centimetrov väčšou ako je vaša výška. Štandardné rozmery 140x200 pre klasický kus alebo 200x220 pre dvojlôžko túto požiadavku spĺňajú.


Výplň paplóna
Správna voľba výplne sa môže líšiť od sezóny. Na leto sú vhodné ľahšie a menej hrejivé až chladivé paplóny, na zimu naopak paplóny teplejšie a objemnejšie. Ideálne je mať poruke riešenie pre obe sezóny, vhodnou voľbou sú však aj celoročné paplóny. Výplňou môže byť páperie, bavlna, vlna, umelé vlákno a dokonca aj bambus. V každom prípade sa pri výbere rozhodujte podľa vašich požiadaviek a preferencií. Každý typ paplóna má totiž svoje výhody ale aj nevýhody, ktoré by ste mali zvážiť. Sledujte náš blog, o rôznych výplňových materiáloch budeme písať aj v samostatných článkoch, aby sme vám výber uľahčili.

Spánkom strávite viac ako tretinu svojho života, doprajte si kvalitu aj na toto obdobie!

 

Späť do obchodu