Nákup nad 99€ Vám doručíme ZADARMO

Obľúbený a inovatívny Tencel™ Lyocell sa používa aj na výrobu paplónov

V súčasnej dobe sa stále viac ľudí obracia k ekologickejším a udržateľnejším alternatívam vo všetkých oblastiach života, vrátane spánku a starostlivosti o domácnosť. Jedným z takýchto inovatívnych materiálov, ktorý si získal popularitu na výrobu rôznych textílií, sú vlákna Tencel™ Lyocell. Tieto vlákna, vytvorené z celulózy získanej z dreva, sa stávajú atraktívnou voľbou aj pre výrobu paplónov.

 

 tencel lyocell vlakno blog

 

Prečo je Tencel™ Lyocell taký obľúbený

  • Je hypoalergénny
    Tencel™ Lyocell vlákno je odolné voči baktériám a plesniam, čo ho robí ideálnou voľbou pre alergikov a ľudí s citlivou pokožkou.
  • Je vzdušný so schopnosťou regulovať vlhkosť
    Tencel™ Lyocell má výnimočné schopnosti zabezpečovať optimálnu úroveň vlhkosti. Toto je pre paplóny dôležitá vlastnosť, pretože zabezpečuje komfortný spánok bez prehrievania alebo prechladzovania. Dokáže absorbovať oproti bavlne dvojnásobok vody.
  • Je pohodlný a mäkký na dotyk
    Vlákna Tencel™ Lyocell majú hladkú povrchovú štruktúru, čo znamená, že paplóny vyrobené z tohto materiálu sú mimoriadne jemné a príjemné na dotyk.
  • Je ekologický a šetrný k prírode
    Tencel™ Lyocell sa vyrába z celulózy, ktorá sa získava z dreva, najčastejšie z eukalyptu. Tento proces je priateľský k životnému prostrediu a jeho výsledkom je 100% biologicky odbúrateľný materiál. Výroba je známa svojou udržateľnosťou a energeticky výrazne úspornými metódami spracovania. 

 

Čo môže od kúpy odradiť
Produkty vyrobené z materiálu Tencel môžu byť drahšie v porovnaní s inými textíliami, čo môže zákazníkov odradiť od kúpy. Aj napriek vyššej cene sú však paplóny z Tencel™ Lyocell známe svojou dlhou životnosťou a kvalitným spracovaním. Pri nevhodnej starostlivosti o paplóny môže dôjsť k poškodeniu vlákien. Niektorým chemickým látkam, ako sú napríklad silné bieliace prostriedky, by ste sa mali pri praní vyhýbať.

 

Pre koho sú paplóny z Tencelu™ Lyocell určené
V prvom rade ľudia trpiaci alergiami budú mať prospech z hypoalergénnych vlastností tohto materiálu, ktoré pomáhajú minimalizovať prítomnosť alergénov v spálni. Tencel™ Lyocell je jemný na dotyk a môže byť skvelou voľbou pre tých, ktorí majú citlivú pokožku alebo nepriaznivo reagujú na drsnejšie textílie. Osloví tiež zákazníkov, ktorí preferujú ekologické výrobky. Paplóny vyrobené z tohto materiálu ich určite zaujmú.

 

Ak hľadáte paplón, ktorý zaručí nielen príjemný spánok, ale aj pozitívny prínos pre životné prostredie, neváhajte siahnuť po výrobkoch z Tencel™ Lyocell. Vaša spálňa sa tak stane miestom, kde sa spoja komfort, zdravie a zodpovednosť voči planéte.

Späť do obchodu