Nákup nad 99€ Vám doručíme ZADARMO

Hrejivý, či chladivý paplón?

Pri výbere paplóna je jednou z najčastejších otázok, ktorú si mnohí kladieme: "Chcem paplón, ktorý ma zahreje alebo skôr ochladí?" Odpoveď na túto otázku závisí od mnohých faktorov, vrátane osobných preferencií, ročného obdobia a klimatických podmienok.


zena s letnym paplonom


Hrejivé paplóny
sú obľúbenou voľbou počas chladných zimných mesiacov a v chladnejších oblastiach. Sú s výplňou s výbornými tepelno-izolačnými vlastnosťami, ktoré udržujú teplo a zabezpečujú pocit útulnosti. Hrejivé paplóny sú skvelé na zahriatie po dlhom dni, keď sa chcete zahaliť do niečoho teplého a pohodlného. Mnohé z nich zvyšujú komfort a relaxáciu.


Chladivé paplóny
sú vhodnejšie s príchodom teplejšieho obdobia alebo pre tých, ktorí majú tendenciu nadmieru sa potiť. Tieto paplóny sú často vyrobené z ľahších a vzdušnejších materiálov, so schopnosťou absorbovať vlhkosť a rýchlo ju odparovať, čo zaisťuje príjemný pocit chladenia tela. Chladivé paplóny sú ideálne pre tých, ktorí preferujú počas spánku pocit sviežosti.


Riešením môžu byť paplóny 3v1
Napriek tomu, že mnohí uprednostňujeme zvlášť paplón na zimu a leto, niektorí z nás preferujú univerzálne paplóny vhodné na celoročné použitie. Ideálnym riešením sú rozopinateľné paplóny, keď si zopnutím dvoch - tenšieho a hrubšieho - vytvoríte vyslovene teplý kus na zimu. A na leto máte v prípade potreby rovno paplón pre dvoch.


S reguláciou teploty

Vynikajúcou vlastnosťou paplónov môže byť aj je ich schopnosť vytvárania optimálnej teploty počas spánku. Deje sa tak vďaka vláknam Lyocell Cell Solution®, ktoré sú obsahom výplne paplóna. V prvej fáze spánku vlákno absorbuje a ukladá prebytočné telesné teplo a postupne ho uvoľňuje v ďalších fázach spánku, keď už telo nevyrába dostatok tepla, čím zabezpečuje optimálnu klímu pod paplónom.


Pre každého niečo iné
Je tiež dôležité zvážiť individuálne potreby a preferencie. Bez ohľadu na ročné obdobie sa zrejme večne premrznutý ľudia rozhodnú pre teplejšie verzie paplónov, ktoré ich za každých okolností príjemne zahrejú. Naopak, iní môžu preferovať pocit sviežosti a chladu aj v zime.


Aký typ paplóna je teda pre vás najlepší?

Je to otázka, na ktorú môžete nájsť odpoveď iba vlastným skúsenosťami a preferenciami. Bez ohľadu na to, či sa rozhodnete pre hrejivý alebo chladivý paplón, je dôležité, aby vám poskytol pohodlie, relaxáciu a kvalitný spánok, ktorý si zaslúžite. Vždy sa snažte vybrať paplón podľa individuálnych požiadaviek a nie podľa „univerzálnych“ odporúčaní. Pretože cieľom je vaša maximálne možná relaxácia a oddych počas spánku.

Späť do obchodu